Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimukset

Sukuselvitykset tehdään kirkon jäsenrekisterin ja kirkonkirjojen pohjalta.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenrekisterissä ovat seurakuntien jäsenten perhesuhdetiedot (avioliitot, lapset, vanhemmat). Nämä tiedot vastaavat väestötietojärjestelmän tietoja.

Seurakunnat ovat toimineet jäsentensä virallisina väestökirjanpitoviranomaisina 1.10.1999 asti. Sen jälkeen seurakuntien jäsenrekisteriä on pidetty säännöllisesti ajan tasalla väestötietojärjestelmän avulla.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Kirkon yhteinen jäsenrekisteri ei toistaiseksi sisällä kattavasti tietoja vanhoista tapahtumista, vaan nämä tiedot ovat edelleenkin seurakunnan vanhoissa kirkonkirjoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että perunkirjoitusta varten vainajasta tilataan sukuselvitys siitä seurakunnasta, jossa hän oli jäsen kuollessaan eli ns. viimeisin seurakunta. Viimeisin seurakunta antaa todistuksen, joka kattaa vainajan perhesuhdetiedot aina 1.10.1999 asti. Viimeisen seurakunnan lisäksi vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia niistä mahdollisista muista seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen, myöskään kuolinpesän osakkaiden ei tarvitse tilata erillistä "Elää" -todistusta itsestään. Ajalta ennen 1.10.1999 todistukset vainajasta tilataan taannehtivasti niistä seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa vainaja on ollut kirjoilla 15 vuotta täytettyään.

Tilaa virkatodistus tällä sähköisellä lomakkeella

tai puhelimitse, ks. yhteystiedot alla.

Jäsenrekisteristä annettavat todistukset ovat maksullisia ja hinnat löydät täältä

Virkatodistusten toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

Sukututkimukset

Sukututkimus tilataan aina kirjallisesti tällä lomakkeella.

Lomakkeella pystytään tarkasti määrittelemään tutkimuksen kohde sekä haluttaessa rajaamaan tutkimukseen käytettävä aika.

Sukututkimuksesta veloitetaan kirkkohallituksen päätöksen mukaisesti 30 € / todistus. Jos todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30:nen minuutin jaksolta 15 euroa, käsittelykulut ovat 5,50 €.

Sukututkimuksen toimitusaika saattaa olla, henkilöresursseista johtuen, jopa useita viikkoja.

Rymättylän seurakunta

Kirkkoherranvirasto (avoinna ti ja pe klo 9-12, ke klo 12-15)

Viluntie 2, 21140 Rymättylä