Apua ja tukea elämään

Diakoniatyön tarkoituksena Rymättylän seurakunnassa on etsiä ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia lähimmäisiä auttamalla heitä selviytymään elämässä. Kuunteleminen on tärkeintä. Diakonia on meidän kaikkien asia.

Esimerkki tie- ja kauppakuuntelusta

Kuuntelija (tavallinen Matti Meikäläinen): Mitä kuuluu?
Satunnainen ohikulkija: Noo, ei tässä mitään niin ihmeellisiä!
Kuuntelija: Miten voit?
Satunnainen ohikulkija: Ei tässä mitään, mut ku on ollut tuo rinta niin pal kippiä...

(Tämän jälkeen Kuuntelijan täytyy kyetä olemaan hiljaa ja keskittyä kuuntelemaan).
Jos Satunnainen ohikulkija vastaa viimeiseen kysymykseen "ei tässä mitään, on pitänyt ilmoja", niin sitten keskustellaan ilmoista.
 

Diakoniatyöntekijä on tavattavissa

Ensimmäinen avun ovi avautuu lähelläsi: voit aina ottaa yhteyttä omaan seurakuntaasi. Voit soittaa kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina ja jättää soittopyynnön tai voit pirauttaa jollekin seurakunnan työntekijöistä heidän suoriin puhelinnumeroihinsa. Työntekijöihin voi myös ottaa yhteyttä sähköpostitse. Tilanteestasi ja asian laadusta riippuen seurakunnan työntekijät voivat joko auttaa sinua suoraan, tai ohjata eteenpäin oikeisiin osoitteisiin. Papilla ja diakoniatyöntekijällä on työssään ehdoton vaitiolovelvollisuus. Asiasi käsitellään täysin luottamuksellisesti. 

Rymättylän seurakunnan diakoniatyöntekijä on parhaiten tavattavissa tiistaisin klo 12-15. Muulloin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse  tai soittamalla. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta. 

Kuoleman jälkeen on toivoa

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Yksinäinen ihminen istuu kalliolla meren rannalla lila sateenvarjo  kädessään.