Ystävyysseurakunnat

Harju-Madisen seurakunta, Viro

Ystävyysseurakuntamme Harju-Madise Virossa on Nousiaisten rovastikunnan
seurakuntien yhteinen ystävyysseurakunta.

Se sijaitsee Harjun maakunnassa, Padisen kunnassa olevassa Madisen kylässä. Matkaa Tallinnasta on n. 50 km. Kirkko on eräs kauneimmista Viron maaseutukirkoista. Sen tornissa
toimii majakka merenkulkijoille.

Seurakunnan kirkkoherrana on vuodesta 1999 toiminut Joel Siim (joel.siim@eelk.ee). Hän on seurakunnan ainoa palkallinen työntekijä.
Hänen puolisonsa Merle on lähellä olevan Paldiskin seurakunnan kirkkoherra.

Nousiaisten rovastikunnan ystävyysseurakuntatoiminnan työryhmä on vuodesta 2008 myöntänyt Joel Siimille kuukausittaista määrärahaa, joka on lisänä hänen seurakunnan taholta maksettavaan palkkaansa.

Nousiaisten rovastikunnan seurakuntien ja Harju-Madisen välillä on ollut melko säännöllisiä vierailuja molempiin suuntiin.

 

Harju-Madisen kirkko

Pyhän Annan seurakunta, Pietari

Rymättylän seurakunnalla on vuodesta 2016 ollut ystävyysseurakunta Pietarissa, Pyhän Annan seurakunta. Pyhän Annan kirkko luovutettiin Inkerin kirkolle syksyllä 2014. Vuonna 1779 valmistunut upea kirkko on arkkitehtuurin muistomerkki. Aikanaan se kuului saksalaiselle luterilaiselle seurakunnalle. Vallankumouksen myötä vuonna 1935 kirkko suljettiin ja muutettiin elokuvateatteriksi, ja rakennusta myös jatkettiin. Saksalainen seurakunta ennätti jo kokoontua jonkin aikaa kirkossa. Vuonna 2002 kirkko vaurioitui pahoin tulipalossa, eikä ole ollut missään käytössä sen jälkeen. Kirkkoon suunnitellaan peruskorjausta, jonka rahoitusta haetaan myös Venäjältä. Tiloista toivotaan muodostuvan nuorisokeskus, joka olisi eri toimijoiden käytössä

Ystävysseurakuntasopimus on muodoltaan hyvin väljä. Ystävyysseurakuntasuhteen tarkoituksena on:

  • Edistää seurakuntiemme jäsenten keskinäistä yhteyttä ja kasvamista yhteisessä kristillisessä uskossamme ja palveluvastuussamme.
  • Tukea vastavuoroisia vierailuja ja muuta yhteydenpitoa.
  • Pyrkiä antamaan hengellistä, henkistä ja aineellista tukea.
  • Muistaa ystävyysseurakuntaa esirukouksissa.

Pyhän Annan seurakunnan toiminta on alkutekijöissään. Jäseniä seurakunnassa on n. 50.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra

Virkavapaalla 1.9.2023-31.8.2024