Hautapaikat ja hautojen hoito

Hautausta, hautapaikkaa ja haudan hoitoa koskevat käytännön järjestelyt

Hautajaiset

Hautausjärjestelyt kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko seurakunnan kirkkoherranvirastoon tai yksityiseen hautaustoimistoon.

Kun haluat varata seurakuntasalimme muistotilaisuutta varten, voit tutustua tilaan etukäteen täällä verkkosivuillamme. Tilavarauksen voit tehdä kirkkoherranvirastossa (ks. yhteystiedot alla). Tiloista peritään vuokra voimassa olevan hinnastonmukaisesti.

Hautapaikka

Hautapaikan voi lunastaa määräajaksi. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja.

Rymättylän keskiaikaista kivikirkkoa ympäröi hautausmaa

Kun haluat sopia hautapaikasta, voit olla yhteydessä kirkkoherranvirastoon (ks. yhteystiedot alla). Hautapaikkamaksut määräytyvät voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Haudan hoito

Omaisten on nimettävä hautaoikeuden haltija, joka vastaa haudan hoidosta ja edustaa omaisia hautaa koskevissa kysymyksissä.

Haudalle voi istuttaa itse perennoja tai kesäkukkia. Voit myös tilata kasteluhoidon tai haudanhoidon kukilla ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon (ks. yhteystiedot alla). Haudanhoitohinnat määräytyvät voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Etsitkö tiettyä hautaa hautausmaalta?

Voit kysyä hautapaikkatietoja kirkkoherranvirastosta (ks. yhteystiedot alla).

Hautapaikka-asiat ja haudanhoidot
Viluntie 2, 21140 Rymättylä