Konsertti tai musiikkitilaisuus

Rymättylän Pyhän Jaakobin kirkko

Konsertti

Eturivin suomalaisten keskiaikamuusikoiden, Uli Kontu-Korhonen ja Anneliina Rif, muodostama Duo Medieval konsertoi Rymättylän keskiaikaisessa kirkossa. Ohjelmassa kuullaan Hildegard Bingeniläisen (1098-1179) kirkkaasti pulppuilevia lauluja Rupertsbergin luostarin aamupalveluksista sekä konsertin loppupuolella keskiajan maallisen musiikin helmiä.

Kahden sopraanon lisäksi Duo Medieval esittelee laajan valikoiman keskiajan soittimia (mm. organetto, dulcimer, sinfonia, rebec, psalttari ja harppu), joiden sielukkaat äänet tuovat konserttiin aidon ja puhuttelevan sävyn miltei tuhannen vuoden takaa.

Duo Medievalin muusikot ovat työskennelleet yhteisissä produktioissa jo 80-luvulta asti ja pitkä yhteinen kokemus kuuluu duon rohkeassa tavassa lähestyä keskiaikaista musiikkia myös improvisaation keinoin. Kontu-Korhosen ja Rifin harvinainen ja arvokas työpanos on noteerattu kotimaassa myös Suomen Kulttuurirahastossa, joka tukee Duo Medievalin työtä. Liput 15 €. Lipunmyynti lippu.fi:ssä.