Ristiäiset

Sydämelliset onnittelut lapsen syntymästä! Lapsi on lahja ja Jumalan luomana ainutkertainen.

Seurakunnan hengellinen lahja lapselle on kaste eli ristiäiset. Kaste toimitetaan yleensä kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Moni perhe haluaa kasteen yhteydessä julkistaa lapsen nimen. Seurakunta lähettää kotiin kirjeen, jossa on tarkempia ohjeita ristiäisten järjestämistä varten.

Ristiäiset Rymättylän seurakunnassa

Kirkkokasteet toimitetaan pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 12.

Kotikasteaika on erikseen sovittavissa. Kasteaika varataan kirkkoherranvirastosta tai suoraan kirkkoherralta.

Kastetiedot luetaan Rymättylän kirkossa jumalanpalveluksessa seuraavan viikon sunnuntaina ja ne ilmoitetaan myös Rannikkoseudussa, jolleivät vanhemmat toisin halua.

Seurakuntakodin tilat ovat maksutta käytössä kastejuhliin seurakuntayhtymän jäsenille.

Vauva pitää vanhemman sormesta kiinni.